CIT Group Inc., creditorul vechi de 101 ani si care se confrunta cu probleme financiare, a anuntat ca este foarte probabil ca autoritatile publice sa nu ii acorde sprijinul necesar, alimentand speculatiile ca se afla in pragul falimentului.
Agentia de evaluare financiara Standard&Poor’s a estimat recent ca CIT, odata cel mai mare creditor comercial independent, ar putea cere protectia instantei, daca nu va primi sprijin financiar. Banca a anuntat ca se afla in cautarea de alternative de finantare, informeaza NewsIn.

Directorul executiv al CIT, Jeffrey Peek, a esuat in incercarea de a convinge autoritatile de reglementare ca un eventual colaps ar putea ameninta intregul sistem financiar. Astfel, oficialii Trezoreriei si ai Federal Reserve au refuzat sa mai ajute institutia, dupa ce i-au acordat in
decembrie un sprijin financiar de 2,33 miliarde euro.

CIT vrea sa faca rost de 2 miliarde dolari din partea creditorilor, conform Wall Street Journal. O eventuala cerere de intrare in faliment ar fi prima din partea unei institutii care a luat bani din fondurile de 700 miliarde dolari pentru eliminarea activelor toxice.

Actiunile bancii s-au apreciat cu 1,9%, la 1,64 dolari/titlu, inaintea inchiderii sedintei de miercuri, de pe New York Stock Exchange. Actiunile bancii s-au ieftinit cu 64% in acest an. CIT avea aproximativ 4.800 de angajati la finele lui martie.

Conform testelor de stres afectuate de Federal Reserve, banca ar avea nevoie de 4 miliarde dolari ca sa faca fata unei inrautatiri drastice a economiei.

Banca a raportat pierderi pentru opt trimestre la rand, acestea ridicandu-se la 3,4 miliarde dolari. Presedintele Barack Obama a fost informat despre situatia bancii, in cadrul intalnirii cu grupul de consilieri economici.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri