Agentia de evaluare financiara Standard&Poor’s a estimat recent ca CIT, odata cel mai mare creditor comercial independent, ar putea cere protectia instantei, daca nu va primi sprijin financiar. Banca a anuntat ca se afla in cautarea de alternative de finantare, informeaza NewsIn.

Directorul executiv al CIT, Jeffrey Peek, a esuat in incercarea de a convinge autoritatile de reglementare ca un eventual colaps ar putea ameninta intregul sistem financiar. Astfel, oficialii Trezoreriei si ai Federal Reserve au refuzat sa mai ajute institutia, dupa ce i-au acordat in
decembrie un sprijin financiar de 2,33 miliarde euro.

CIT vrea sa faca rost de 2 miliarde dolari din partea creditorilor, conform Wall Street Journal. O eventuala cerere de intrare in faliment ar fi prima din partea unei institutii care a luat bani din fondurile de 700 miliarde dolari pentru eliminarea activelor toxice.

Actiunile bancii s-au apreciat cu 1,9%, la 1,64 dolari/titlu, inaintea inchiderii sedintei de miercuri, de pe New York Stock Exchange. Actiunile bancii s-au ieftinit cu 64% in acest an. CIT avea aproximativ 4.800 de angajati la finele lui martie.

Conform testelor de stres afectuate de Federal Reserve, banca ar avea nevoie de 4 miliarde dolari ca sa faca fata unei inrautatiri drastice a economiei.

Banca a raportat pierderi pentru opt trimestre la rand, acestea ridicandu-se la 3,4 miliarde dolari. Presedintele Barack Obama a fost informat despre situatia bancii, in cadrul intalnirii cu grupul de consilieri economici.