Lloyds Banking Group a anuntat ca va concedia inca 1.200 de angajati, ceea ce duce totalul disponibilizarilor la 8.200, iar cele mai multe concedieri vor avea loc in cadrul departamentelor de servicii IT.
De asemenea, concedierile vor viza si divizia de asigurari, in contextul fuziunii diviziilor sale Scottish Widows si Clerical Medical, potrivit NewsIn.

Lloyds, care este detinuta in proportie de 43% de contribuabili, a aratat ca 370 de locuri de munca sunt ocupate de angajati temporari. De asemenea, banca a facut 180 de angajari noi.

Noile masuri au fost atacate vehement de catre sindicate, scrie Times. Rob MacGregor, reprezentand sindicatul Unite, a spus ca totalul concedierilor este nejustificat, avand in vedere ca Lloyds a primit 17 miliarde lire sterline din banii contribuabililor.

Analistii estimeaza ca Lloyds va disponibiliza circa 40.000 de locuri de munca, din totalul de 140.000, si va inchide multe dintre cele 3.000 de unitati detinute.

Banca va face publice rezultatele financiare aferente primului semestru la inceputul lui august. Cei mai multi analisti spun ca banca va inregistra pierderi masive, din cauza expunerii fata de sectorul imobiliar.

Guvernul Marii Britanii a anuntat recent ca ar putea sa vanda participatiile detinute in Royal Bank of Scotland Group Plc (RBS) si Lloyds Banking Group Plc, in urma mai multor tranzactii desfasurate pe parcursul a cativa ani.

Oficialii guvernului sustin ca au luat in calcul aceasta masura dupa ce, in urma participatiilor detinute, au inregistrat pierderi de 10,9 miliarde lire sterline (17,5 miliarde dolari).

La sfarsitul lunii februarie, Lloyds Banking Group a afisat pierderi de 10 miliarde lire sterline (14,28 miliarde dolari) in 2008 si a anuntat ca nu a finalizat planul pentru depunerea unor active in valoare de miliarde de lire sterline intr-o schema guvernamentala de asigurari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Spital de campanie, în curs de instalare în Central Park din New York
Setari Cookie-uri