Numarul de turisti a scazut cu 2,7% in 2008, fata de anul precedent, la 31,9 milioane, potrivit datelor furnizate de Biroul National de Statistica din Marea Britanie (ONS).

Raportul arata si ca britanicii au facut mai putine calatorii in strainatate in acest an. Directorii din industrie sustin ca scaderea numarului de vizitatori a fost cauzata in principal de criza economica mondiala, ce a inceput sa aiba efecte negative puternice in toamna anului trecut.

Raportul prezinta o perspectiva negativa si pentru acest an, in contextul in care criza determina reducerea cheltuielilor, relateaza NewsIn.

Insa Marea Britanie a inregistrat o crestere a numarului de vizitatori din Franta, care i-au depasit, numeric, pe turistii din Statele Unite.

Scaderea numarului de turisti nu i-a determinat pe acestia sa cheltuiasca mai putin in timpul calatoriei, cleltuielile insumand 16,3 miliarde dolari, in crestere cu 2,3% fata de 2007.

Londra a ramas principala destinatie a turistilor, cu 14,8 milioane vizite. Edinburgh a inregistrat 1,2 milioane vizite, Manchester - 800.000 vizite si Glasgow - 600.000 vizite.