Compania va demara procesul de vanzare a unor obligatiuni in valoare de 300 milioane lire sterline, acestea fiind convertibile in actiuni, conform unui comunicat al companiei. Administratorii schemei de pensii a companiei au fost de acord sa ofere o serie de garantii ce vor acorda companiei acces la o linie de creditare de pana la 330 milioane lire sterline.

Compania a raportat pierderi operationale de circa 100 milioane lire sterline si venituri de 1,98 miliarde lire sterline, pentru primul trimestru fiscal, incheiat in 30 iunie, scrie NewsIn.

Stirea vine in contextul in care angajatii companiei au respins in masa propunerile conducerii, ce prevedeau mii de disponibilizari si inghetarea salariilor, pentru a face fata situatiei financiare dificile.

Reprezentantii sindicatelor au atacat puternic British Airways, acuzand oficialii de "intimidarea" angajatilor, dupa ce s-a dovedit ca numai 800 dintre acestia au acceptat invitatia grupului de a lucra fara plata.

BA a avut pierderi nete anuale de 375 milioane lire sterline (595 milioane dolari) in anul fiscal incheiat pe 31 martie, fata de un profit de 712 milioane lire sterline, anul trecut, arata un comunicat al companiei, publicat vineri. Totusi, in perioada analizata, compania a avut vanzari in crestere cu 2,7%, la 8,92 miliarde lire sterline.