Veniturile bancii au crescut cu 61%, la 32,77 miliarde dolari, datorita achizitiei Merrill Lynch & Co.

In aceeasi perioada a anului trecut, banca inregistrase un profit net de 3,41 miliarde dolari.

La inceputul saptamanii, bancile JPMorgan Chase & Co si Goldman Sachs Group Inc au afisat rezultate financiare peste asteptarile analistilor.
"Economia Statelor Unite isi va reveni si credem ca actiunile Bank of America vor avea o performanta direct proportionala cu evolutia economica.

Daca ai actiuni Bank of America, e ca si cum ai detine pe Domnul si Doamna America", a declarat Scott Kalb, director pentru investitii in cadrul companiei Korea Investment Corp.

Actiunile Bank of America s-au depreciat de la un record de 55,06 dolari/actiune, in noiembrie 2006, la mai putin de 3 dolari/actiune, in februarie anul acesta, cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani, din cauza temerilor ca guvernul american ar putea prelua o participatie la banca, informeaza NewsIn.

De atunci, actiunile s-au scumpit la 13,17 dolari/actiune, in sedinta de ieri de la New York.

In urma rezultatelor testelor de stres ale bancii centrale americane, Federal Reserve, la care au fost supuse in mai o serie de banci nationale,
s-a dovedit ca Bank of America ar putea suferi pierderi de pana la 136 miliarde dolari pana in 2010, iar autoritatile de reglementare i-au indicat ca ar avea nevoie sa stranga mai mult capital.