Citigroup a raportat un profit net de 4,28 miliarde dolari in al doilea trimestru, peste asteptarile analistilor, pe fondul castigurilor de pe urma vanzarii participatiei majoritare detinute la compania de brokeraj Smith Barney.
In aceeasi perioada a anului trecut, banca inregistrase pierderi de 2,5 miliarde dolari, potrivit unui comunicat. Excluzand castigurile de 6,7 miliarde dolari rezultate in urma vanzarii Smith Barney, Citigroup a avut pierderi operationale de aproximativ 27 centi/actiune. Analistii chestionati de Bloomberg estimasera pierderi operationale de 33 centi/actiune.

In urma pierderilor suferite din cauza crizei financiare, Citigroup, odata cea mai mare banca americana, dupa active, a coborat pe locul trei, in urma Bank of America si JPMorgan Chase & Co.
"Citigroup isi va reduce dimensiunea. Trebuie luata in calcul abilitatea bancii de a face fata pierderilor in urmatoarele 18 luni", a declarat un analist.

Smith Barney, care acum face parte dintr-o companie cu capital mixt controlata de Morgan Stanley, a avut venituri de 10,2 miliarde dolari anul trecut, sau 19% din totalul veniturilor Citigroup.

Actiunile bancii s-au depreciat cu 95% de la recordul din decembrie 2006, chiar si dupa scumpirea cu 17% de saptamana aceasta, pe fondul optimismului privind sfarsitul recesiunii. Titlurile Citigroup au inchis sedinta de joi de la New York la 3,03 dolari/actiune, potrivti NewsIn.

Saptamana aceasta, JPMorgan Chase & Co, a doua banca americana dupa valoarea activelor, a raportat o scadere cu 10%, la 2,14 miliarde dolari, a castigurilor din primul trimestru, in timp ce Goldman Sachs, a cincea banca din Statele Unite, a avut un profit net de 3,44 miliarde dolari, sau 4,93 dolari/actiune, in al doilea trimestru.

Vineri, Bank of America Corp, cel mai mare creditor american, a anuntat o scadere cu 5,5%, la 3,22 miliarde dolari, a profitului net din al doilea trimestru.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri