In aceeasi perioada a anului trecut, banca inregistrase pierderi de 2,5 miliarde dolari, potrivit unui comunicat. Excluzand castigurile de 6,7 miliarde dolari rezultate in urma vanzarii Smith Barney, Citigroup a avut pierderi operationale de aproximativ 27 centi/actiune. Analistii chestionati de Bloomberg estimasera pierderi operationale de 33 centi/actiune.

In urma pierderilor suferite din cauza crizei financiare, Citigroup, odata cea mai mare banca americana, dupa active, a coborat pe locul trei, in urma Bank of America si JPMorgan Chase & Co.
"Citigroup isi va reduce dimensiunea. Trebuie luata in calcul abilitatea bancii de a face fata pierderilor in urmatoarele 18 luni", a declarat un analist.

Smith Barney, care acum face parte dintr-o companie cu capital mixt controlata de Morgan Stanley, a avut venituri de 10,2 miliarde dolari anul trecut, sau 19% din totalul veniturilor Citigroup.

Actiunile bancii s-au depreciat cu 95% de la recordul din decembrie 2006, chiar si dupa scumpirea cu 17% de saptamana aceasta, pe fondul optimismului privind sfarsitul recesiunii. Titlurile Citigroup au inchis sedinta de joi de la New York la 3,03 dolari/actiune, potrivti NewsIn.

Saptamana aceasta, JPMorgan Chase & Co, a doua banca americana dupa valoarea activelor, a raportat o scadere cu 10%, la 2,14 miliarde dolari, a castigurilor din primul trimestru, in timp ce Goldman Sachs, a cincea banca din Statele Unite, a avut un profit net de 3,44 miliarde dolari, sau 4,93 dolari/actiune, in al doilea trimestru.

Vineri, Bank of America Corp, cel mai mare creditor american, a anuntat o scadere cu 5,5%, la 3,22 miliarde dolari, a profitului net din al doilea trimestru.