Totusi, datele din sectorul imobiliar publicate ieri au aratat o crestere peste asteptari a constructiilor de case in Statele Unite, in iunie, temperand o parte a ingrijorarilor si reducand castigurile dolarului.

"Inca exista o aversiune puternica fata de riscuri. Oamenii nu se simt confortabil in conditiile economice actuale", a declarat un strateg din New York, potrivit NewsIn.

Euro s-a depreciat cu 0,3%, la 1.4105 dolari/unitate, dupa ce urcase la 1.4144 dolari/unitate, in timpul sedintei. Acesta s-a depreciat cu 0,1% in fata yenului, la 132,65 yeni/unitate.

La randul sau, dolarul s-a apreciat cu 0,3%, la 94,06 yeni/unitate.

Indicele dolarului, care masoara evolutia acestuia in fata unui cos format din sase valute principale, a urcat cu 0,3%, dupa ce scazuse joi pana la minimul ultimelor sase saptamani.

Lira sterlina s-a depreciat cu 0,6%, la 1,6338 dolari/unitate.

Vineri Citigroup Inc., odata cea mai mare banca americana, a raportat un profit net de 4,28 miliarde dolari in al doilea trimestru, peste asteptarile analistilor, pe fondul castigurilor de pe urma vanzarii participatiei majoritare detinute la compania de brokeraj Smith Barney.

Saptamana aceasta, JPMorgan Chase & Co, a doua banca americana dupa valoarea activelor, a raportat o scadere cu 10%, la 2,14 miliarde dolari, a castigurilor din primul trimestru, in timp ce Goldman Sachs, a cincea banca din Statele Unite, a avut un profit net de 3,44 miliarde dolari, sau 4,93 dolari/actiune, in al doilea trimestru.