Autoritatea de Investitii din Kuweit (KIA) ar putea investi in producatorul german de componente auto Continental AG, a relatat saptamanalul financiar german WirtschaftsWoche, citat de Reuters.

Saptamanalul precizeaza ca "investitori din Kuweit" au discutat in ultimele zile cu directorul executiv al Continental, Karl-Thomas Neumann.

Investitorii au avut, de asemenea, o intanire la Hanovra cu Christian Wulff, premierul landului Saxonia Inferioara, unde se afla sediul central al Continental, pentru a discuta despre o posibila investitie.

WirtschaftsWoche a mai relatat ca in prezent KIA, care are o participatie de 6,9% la Daimler si este al doilea actionar al grupului auto, este un investitor "binevenit" in Germania, potrivit NewsIn.

"Seicul Sabah IV bin Ahmad Al-Sabah, emirul Kuewitului, este privit ca un investitor pe termen lung si prietenos in mediile industriale si financiare", a relatat publicatia germana.

Grupul german de componente auto si principalul sau actional, Schaeffler, incearca sa gaseasca, fiecare pe cont propriu, o solutie pentru a rezolva problema datoriilor de peste 10 miliarde euro pe care le au fiecare.

Un alt saptamanal din Germania, Focus, a anuntat ca producatorul de componente auto a strans lichiditati de aproximativ 100 milioane euro pana la finalul celui de-al doilea trimestru, prin amanarea platilor catre furnizorii proprii.

Continental AG a raportat o pierdere de 267 milioane euro pentru primele trei luni din 2009, al doilea trimestru consecutiv de pierderi, din cauza caderii pietei auto.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Studenti romani au creat masini care decid singure traseul