Consiliul de administratie al bancii a acceptat intelegerea convenita cu cei care detin obligatiuni, conform New York Times. Banii ar oferi bancii sansa sa-si restructureze datoriile si sa evite falimentul, conform aceleiasi surse, informeaza NewsIn.

CIT are nevoie de timp ca sa ajunga la o intelegere cu detinatorii de obligatiuni, dupa ce guvernul SUA a refuzat sa mai ajute banca.

Agentiile de evaluare financiara Fitch si Moody's au coborat joi ratingul bancii, dupa ce oficialii institutiei au anuntat ca este putin probabil sa primeasca ajutor public, scrie BBC.

Esecul CIT ar elimina o importanta sursa de creditare pentru mii de companii mici si mijlocii, care sunt grav afectate de recesiune.

Directorul executiv al CIT, Jeffrey Peek, a esuat saptamana trecuta in incercarea de a convinge autoritatile de reglementare ca un eventual colaps ar putea ameninta intregul sistem financiar. Astfel, oficialii Trezoreriei si ai Federal Reserve au refuzat sa mai ajute institutia, dupa ce i-au acordat in decembrie un sprijin financiar de 2,33 miliarde euro.

O eventuala cerere de intrare in faliment ar fi prima din partea unei institutii care a luat bani din fondurile de 700 miliarde dolari pentru eliminarea activelor toxice.

Conform testelor de stres afectuate de Federal Reserve, banca ar avea nevoie de 4 miliarde dolari ca sa faca fata unei inrautatiri drastice a economiei.

Banca a raportat pierderi pentru opt trimestre la rand, acestea ridicandu-se la 3,4 miliarde dolari.