Raportul anual al Bank of England arata ca imprumutuile nete acordate companiilor britanice au scazut cu 3,4 miliarde lire sterline in mai, dupa o scadere cu 6 miliarde lire sterline in aprilie. Astfel, rata anuala a cresterii creditarii s-a temperat la 0,1% in mai, de la 1,1% luna precedenta.

Datele privind creditarea, care contin informatii de la principalele sase banci britanice, au aratat ca aprobarile pentru credite ipotecare au crescut la 51.000 in iunie. In mai, acestea ajunsesera la 45.000.

La randul lor, imprumuturile ipotecare brute au urcat la 9,2 miliarde lire sterline in iunie, de la 8,6 miliarde lire sterline in mai.

Economia Marii Britanii ar urma, cel mai probabil, sa iasa in curand din recesiune, iar cresterea fluxului creditarii este vitala pentru revenirea economica.

Potrivit statisticilor publicate la finalul lunii iunie, economia Marii Britanii a inregistrat in primul trimestru din 2009 cea mai accentuata scadere trimestriala a ultimei jumatati de secol si cea mai severa din 1948, din punct de vedere anual.

Astfel, produsul intern brut al Regatului Unit s-a contractat cu 2,4% in primul trimestru din 2009 fata de trimestrul precedent.