Economia Germaniei urmeaza sa inregistreze in al doilea trimestru al acestui an o scadere usoara, dupa declinul major de 3,8% din primul trimestru, tendintele recesioniste atenuandu-se semnificativ, a anuntat banca centrala, Bundesbank, citata de AFP.

Ameliorarea situatiei a fost confirmata. Rapoartele lunare intocmite de Ministerul de Finante si de Bundesbank, ambele publicate luni, arata ca recesiunea si-a pierdut mult din intensitate in al doilea trimestru, relateaza NewsIn.

"Datele economice disponibile confirma ipoteza potrivit careia activitatea economica din al doilea trimestru a fost, fara indoiala, peste aseptari", a anuntat Ministerul de Finante, subliniind cresterea recenta a comenzilor si a productiei industriale.

Chiar daca investitiille industriale au scazut din nou, comertul exterior a adus o usoara contributie pozitiva la produsul intern brut (PIB) din al doilea trimestru, a explicat Bundesbank.

Sectorul constructiilor ar urma, de asemenea, sa afiseze o crestere, datorita revenirii activitatii in timpul primaverii, dupa incetinirea din timpul iernii.

Germania va publica pe 13 august statisticile de crestere economica din aceasta primavara. Pentru 2009, guvernul estimeaza o recesiune de 6%, cea mai grava din istoria postbelica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si