Escrocul american Bernard Madoff, in varsta de 71 de ani si condamnat la 150 de ani de inchisoare, va munci mai mult de sapte ore pe zi in inchisoarea unde isi executa pedeapsa, informeaza cotidianul New York Times, citat de AFP.
Madoff, autorul unei dintre cele mai mari escrocherii din istorie, se afla de la jumatatea lunii iulie in sectiunea 1 a inchisorii Butner, situata la circa 650 de kilometri sud de New York, in Carolina de Nord (sud-est). Acolo sunt detinuti in special "gulere albe", infractori care au facut munca de birou, si nu fizica, inainte de a fi trimisi la inchisoare.

Potrivit cotidianului american citat, autoritatile l-au repartizat pe Madoff la un atelier de gravura unde lucreaza intre orele 7.00 si 14.30, fabricand "placi nominale pentru usi si birouri". Ca oricare alt detinut, el isi poate folosi banii astfel castigati imbunatatindu-si traiul zilnic si gatindu-si in celula, anunta NewsIn.

Madoff s-a adaptat conditiilor din inchisoare, poarta aceleasi haine ca restul detinutilor si nu se plange de mancarea de la cantina, potrivit unei surse din interiorul penitenciarului citata de New York Times. "Nu are nicio problema cu nimeni", dar "toata lumea stie cine este", a mai declarat aceasta sursa.

Penitenciarul unde se afla Madoff este celebru pentru calitatea dotarilor sale medicale. Inchisoarea gazduieste circa 3.500 de detinuti, printre care pe Omar Abdel-Rahman, "seicul orb", "creierul" atentatelor din 1993 de la World Trade Center din New York, condamnat pe viata. Tot acolo sunt incarcerati John Rigas, fostul patron al operatorului de televiziune prin cablu Adelphia, condamnat in 2005 la 15 ani de inchisoare pentru frauda, si fiul sau Timothy, condamnat la 20 de ani pentru aceleasi fapte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri