Profitul, excluzand unele costuri, a fost de 72 centi/actiune, depasind estimarea media a analistilor consultati de Bloomberg, de 22 centi/actiune.

Profitul net a scazut la 371 milioane dolari, sau 60 centi/actiune, de la 1,11 miliarde dolari, sau 1,74 dolari/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit NewsIn.

Directorul executiv, Jim Owens, a facut apel la guvern pentru a obtine politici de taxe favorabile, pentru a sustine vanzarile, si a eliminat peste 24.000 locuri de munca din luna decembrie.

Cererea foarte slaba, in contextul celei mai grave recesiuni din ultima jumatate de secol, a determinat compania sa afiseze in aprilie prima pierdere trimestriala din ultimii 16 ani.

"Observam semne de stabilizare, care speram ca vor constitui baza pentru o eventuala revenire", a declarat Owens. "Pietele de creditare s-au ameliorat semnificativ. Politici fiscale si stimuli monetari au fost aplicati in intreaga lume si observam semne, in special in China, ca incep sa functioneze".

Compania si-a majorat previziunile pentru 2009 la 1,15-2,25 dolari/actiune, excluzand unii termeni, peste estimarea medie a analistilor, de 1,12 dolari/actiune. Vanzarile se vor ridica in acest an la 32-36 miliarde dolari.
Vanzarile din al doilea trimestru au scazut cu 41%, la 7,98 miliarde dolari, sub estimarea medie a analistilor, de 8,7 miliarde dolari.