Banca centrala a Canadei a mentinut dobanda cheie la nivelul minim record de 0,25%, in linie cu asteptarile analistilor, insa a oferit o perspectiva mai optimista in legatura cu evolutia economiei, scrie Reuters.
Astfel, banca centrala mizeaza acum pe o scadere a economiei cu 2,3% in 2009, fata de 3%, cat estimase anterior. De asemenea, economia ar trebui sa avanseze cu 3% in 2010, fata de 2,5%, cat estimase in aprilie, anunta NewsIn.

"Exista acum semne ca activitatea economica a reinceput ca creasca in multe tari, ca raspuns la masurile de stimulare fiscala si monetara, menite sa stabilizeze sistemul financiar global", se arata intr-un comunicat al companiei.

In februarie, Parlamentul canadian a aprobat un buget federal ce include un plan de relansare economica de 40 miliarde dolari canadieni (32 miliarde dolari americani), pe o perioada de doi ani.

Planul include scutiri de taxe pentru canadienii cu venituri mici si mijlocii, precum si cheltuieli in infrastructura de circa 12 miliarde dolari in urmatorii doi ani, ce vor duce la adancirea deficitului bugetar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri