Efectele crizei in Marea Britanie: 52 de baruri se inchid saptamanal

In prima jumatate a anului, in Marea Britanie, s-au inchis in medie 52 de baruri in fiecare saptamana, cu o treime mai mult fata de perioada similara din 2008, a anuntat miercuri Asociatia britanica a berii si a barurilor.
Barurile din micile comunitati sunt cele mai vulnerabile in fata mediului economic actual, in contextul in care oamenii din aceste localitati au fost loviti de efectele negative ale crizei.

Cercetarile asociatiei arata ca barurile care ofera si alimente rezista mult mai bine efectelor recesiunii.
In acest timp, francize ale barurilor si cafenelelor de renume se deschid la o rata de doua pe saptamana, mai arata asociatia.

"Barurile se diversifica, dar, din pacate, daca acestea sunt localizate intr-o comunitate, nu se pot transforma in cele la moda, din centrele oraselor", a declarat un purtator de cuvant al asociatiei. Acesta a adaugat ca recesiunea are un impact major. Din ce in ce mai putine persoane cheltuie bani in baruri, indiferent de locul unde se afla acestea.

Rata de inchidere a barurilor a atins cel mai ridicat nivel din 1990, cand au inceput sa fie contorizate datele din sector, scrie NewsIn. Astfel, numarul barurilor a scazut cu 2.377 in ultimul an, la 53.466 baruri.

Directorul executiv al asociatiei, David Long, este de parere ca repercusiunile recesiunii asupra industriei au fost sporite de interzicerea fumatului, cresterea taxelor pe produse alcoolice si alte "impuneri ale autoritatilor de reglementare".

In urma inchiderii barurilor, 24.000 de britanici si-au pierdut locul de munca.

Economia Marii Britanii a inregistrat in primul trimestru din 2009 cea mai accentuata scadere trimestriala a ultimei jumatati de secol, si cea mai severa din 1948, din punct de vedere anual, conform datelor statistice.

Confederatia Industriei Britanice (CIB) a estimat recent ca economia Marii Britanii va reintra pe crestere in 2010 si Bank of England va trebui sa isi extinda planul privind tiparirea de bani, pentru accelerarea procesului de recuperare.

Produsul intern brut va scadea cu 0,3% in al doilea trimestru si cu 0,1% in al treilea, conform estimarilor CIB.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri