Whirlpool Corp, cel mai mare producator mondial de electrocasnice, a anuntat miercuri o scadere la 78 milioane dolari, sau 1,04 dolari/actiune, a castigurilor nete din al doilea trimestru, in contextul in care vanzarile au scazut din cauza crizei economice.
In aprilie, compania a anuntat ca estimeaza un mediu de afaceri mai sever decat se astepta anterior, pentru restul anului, din cauza clientilor care continua sa amane achizitiile de inlocuire, chiar si pentru aparatele care nu mai pot fi reparate, din cauza incertitudinii economice.

Vanzarile Whirlpool au scazut cu 18%, la 4,17 miliarde dolari in perioada analizata, scrie NewsIn.

La sfarsitul lunii ianuarie, agentia de evaluare financiara Fitch a coborat de la 'BBB' la 'BBB-' ratingul pentru credite pe termen lung al producatorului de echipamente electrocasnice Whirlpool, in contextul deteriorarii cererii de pe piata americana, care s-ar putea agrava anul acesta.

Cererea de echipamente electrocasnice din Statele Unite a scazut inca din 2006, dar Fitch estimeaza ca in 2009 cererea mondiala va scadea drastic, date fiind problemele de pe pietele de creditare si temperarea cresterii economice mondiale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Exporturile de ceasuri elveţiene s-au prăbuşit în aprilie din cauza COVID-19
Setari Cookie-uri