Productia de petrol a urcat cu 1,2% fata de perioada similara din 2008, la 9 milioane tone, a precizat KazMunaiGas intr-un comunicat citat de NewsIn.

KazMunaiGas este actionarul principal al companiei KazMunaiGas Exploration and Production, listata la bursa de la Londra.

KazMunaiGas a ajuns sa controleze in totalitate The Rompetrol Group dupa ce omul de afaceri Dinu Patriciu a vandut participatia de 25% pe care o mai detinea din compania petroliera romaneasca. (Citeste si Patriciu, exit din Rompetrol. Ce urmeaza?)

Agentia de evaluare financiara Moody's a confirmat ratingul Baa2 al companiei kazahe de petrol si gaze naturale KazMunaiGas iar Standard & Poor's a redus ratingul creditelor pe termen lung ale companiei kahaze de la 'BBB-' la 'BB+', cu perspectiva stabila.

Decizia vine dupa ce agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a confirmat ratingurile datoriilor pe termen lung in moneda straina si nationala la 'BBB-', respectiv 'BBB', si ratingul 'F3' al datoriei pe termen scurt in moneda straina al KazMunaiGas .