Credit Suisse Group AG a anuntat o crestere cu 29%, la 1,57 miliarde franci elvetieni (1,47 miliarde dolari), a profitului net din al doilea trimestru, in linie cu estimarile analistilor, in contextul in care veniturile din tranzactiile cu actiuni si obligatiuni s-au dublat, relateaza Bloomberg, citat de NewsIn.
In aceeasi perioada a anului trecut cea mai mare banca elvetiana dupa valoarea de piata inregistrase un profit net de 1,22 miliarde franci elvetieni.

Directorul executiv al Credit Suisse, Brady Dougan, anuntase in decembrie ca va reduce cu 5.300 numarul angajatilor, ca va inchide afacerile neprofitabile ale diviziei de investitii bancare si va reduce riscurile, pentru ca banca sa se reintoarca pe profit anul acesta.

Rivalul elvetian al Credit Suisse, UBS AG, banca europeana care a suferit cele mai puternice pierderi din cauza crizei financiare, a anuntat in iunie ca, cel mai probabil, va avea pierderi in al doilea trimestru.

Divizia de valori mobiliare "a fost mai putin afectata decat celelalte, ceea ce i-a permis bancii sa profite de pe urma imbunatatirii mediului comercial", a declarat Andrew Coombs, analist in cadrul Citigroup.

Credit Suisse se afla pe locul opt in topul companiilor care au inregistrat un profit major anul acesta, dintre cele 63 de grupuri care alcatuiesc indicele Bloomberg al bancilor europene si serviciilor financiare.

"Ne asteptam ca mediul economic global sa continue sa creeze dificultati, in timp ce conditiile de afaceri neregulate vor persista. In cazul in care pietele continua sa se imbunatateasca, ne asteptam ca si performantele noastre sa fie pozitive, iar daca conditiile se vor inaspri, Credit Suisse are o pozitionare destul de buna pentru o performanta mai mult decat acceptabilla", a declarat Dougan, in varsta de 49 de ani.

Bank of America Corp., JPMorgan Chase & Co si Citigroup, primele trei banci americane, au raportat saptamana trecuta un profit in total de 10,2 miliarde in al doilea trimestru al anului.

Performantele pozitive s-au datorat evolutiei diviziei de investitii bancare si vanzarii de actiuni, care au temperat pierderile din urma imprumuturior de consum.

Goldman Sachs Group Inc. a avut un castiguri de 3,44 miliarde dolari in perioada analizata, in timp ce ieri, Morgan Stanley, cea mai mare firma americana de brokeraj, a raportat pierderi din operatiuni continue de 159 milioane dolari, peste asteptarile analistilor, din cauza costurilor intreprinse pentru rambursarea imprumuturilor guvernamentale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri