American Express Co., cea mai mare companie de carduri de credit dupa marimea vanzarilor, a afisat o scadere la 337 milioane dolari, sau 9 centi/actiune, a profitului net din al doilea trimestru, din cauza costurilor de restructurare si rambursarii fondurilor guvernamentale, scrie Reuters, citat de NewsIn.

In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit net de 653 milioane dolari, sau 56 centi/actiune.

Castigurile din operatiuni continue au scazut la 342 milioane dolari, sau 9 centi actiune, de la 660 milioane dolari, sau 56 centi/actiune, in trimestrul similar din 2008.

Excluzand costurile, castigurile per actiune s-au situat in linie cu estimarile analistilor chestionati de Reuters, la 27 centi/actiune.

Veniturile totale au scazut cu 18%, la 6,1 miliarde dolari, in timp ce cheltuielile consolidate au scazut cu 16%, la 4,1 miliarde dolari.

Provizioanele pentru pierderi au scazut cu 22%, la 1,2 miliarde dolari.

In primul trimestru din 2009, profitul net al companiei a scazut cu 56% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pierderile din urma creditelor au crescut cu 49%.

American Express a fost una dintre cele 19 institutii bancare supuse de guvernul american la testele de stres pentru evaluarea abilitatii de a face fata unei recesiuni si mai puternice. Rezultatele testelor au aratat ca aceasta nu are nevoie de capital suplimentar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Solutii noi de plata pentru comercianti! Care sunt avantajele?