Numarul de someri din Spania va ramane peste nivelul de 4 milioane in 2010, insa este putin probabil sa depaseasca 5 milioane, in contextul in care economia va incepe sa-si revina, a declarat pentru cotidianul El Publico ministrul spaniol al economiei, Elena Salgado, relateaza Reuters, citat de NewsIn.

"In medie, am putea inregistra in 2010 un nivel al somajului peste cel din 2009, insa nu cred ca vom atinge 5 milioane, chiar daca vom depasi 4 milioane tot anul viitor", a spus Salgado.

Spania inregistreaza cea mai mare rata a somajului din Uniunea Europeana (UE), aceasta atingand 17,9% in mai, potrivit statisticilor UE.

Comisia Europeana estimeaza ca nivelul somajului va depasi 20% in 2010, cand Spania preconizeaza o revenire la crestere economica.

"(Produsul intern brut) continua sa scada, si vom inregistra cateva trimestre de crestere economica negativa, desi declinul va fi mai moderat, si cred ca vom reveni pe crestere la mijlocul lui 2010", a spus Salgado.

Guvernul spaniol prevede o crestere economica de 1,8% in 2011 si de 2,7% in 2012, a mai spus aceasta.

Previziunile sunt mai optimiste decat cele ale Comisiei Europene, care estimeaza ca Spania va fi ultimul stat din UE ce va reveni la crestere economica trimestriala, probabil in 2011.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si