Julius Baer Holding AG, banca elvetiana ce desprinde divizia de gestionare a averilor, a anuntat ca profitul net a scazut cu 47% in prima jumatate a anului, in contextul in care prabusirea pietelor a redus activele aflate in gestiune, relateaza Bloomberg.

Profitul net a scazut la 218,6 milioane franci elvetieni (204,3 milioane dolari), de la nivelul de 412,4 milioane franci elvetieni in aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat banca, conform NewsIn.

Rezultatele au depasit previziunea medie a analistilor consultati de Bloomberg, ce mizau pe profit net de 209,5 milioane franci. Activele aflate in gestiune au scazut cu 18%, la 299 miliarde franci.

Julius Baer se scindeaza in doua companii listate la bursa, ce se vor axa pe gestionarea de active si de averi, dupa ce iesirile de capital din cadrul fondului de hedging au afectat increderea investitorilor.

"Rezultatele sunt o surpriza atat pe partea de venituri cat si pe cea de costuri", a declarat Javier Lodeiro, analist in cadrul bancii Sal. Oppenheim.

Profitul net al bancii de investitii a scazut cu 13%, la 245,6 milioane franci, in timp ce profitul diviziei GAM, de administrare de averi, a scazut cu 66%, la 77,9 milioane franci, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Cifrele nu includ costurile de restructurare.

"In prima jumatate a lui 2009, cele doua viitoare grupuri au facut bine fata mediului de afaceri problematic", a declarat Raymond Baer in raportul semestrial. "Sunt convins ca separarea va fi foarte benefica pentru ambele afaceri".

Clientii au inca aversiune fata de risc si ezita sa investeasca in actiuni, fonduri de investitii sau de hedging, afectand profiturile bancii, a declarat directorul financiar, Dieter Enkelmann.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si