Rusia intentioneaza sa isi reformeze legislatia falimentului pentru a ajuta companiile afectate de criza sa treaca peste restructurarea financiara fara a intra in lichidare, a afirmat un consilier al presedintelui rus Dmitri Medvedev pentru cotidianul Financial Times.

Consilierul economic Arkady Dvorkovici a declarat ca mai putin de 10 din 100 de companii rusesti care trec prin procedura de faliment supravietuiesc, potrivit NewsIn.

Acesta a adaugat ca guvernul va prezenta noua legislatie privind aplicarea procedurii de faliment in fata parlamentului rus, aceasta urmand a deveni lege pana la sfarsitul anului.

"In viitor, scopul nostru va fi crearea unei proceduri eficiente de reabilitare, care aproape ca nu sunt folosite in acest moment", conform Financial Times.

Consilierul economic raspundea temerilor legate de numarul foarte mare de companii rusesti, ce trebuie sa plateasca datorii de peste 130 miliarde dolari in anul 2010, catre bancile rusesti sau straine.

Medvedev si primul ministrul Vladimir Putin au precizat ca au drept principal obiectiv evitarea inchiderii companiilor si a cresterii numarului de someri, scrie FT.

Dvorkovici a respins estimarile bancherilor care au afirmat ca nivelul creditelor neperformante va urca la 30% din active, precizand ca nivelul nu va depasi 10-15%.

Consilierul economic a cerut bancilor "sa continue sa lucreze cu companiile pentru a restructura imprumuturile si sa nu le inrautateasca pozitia economica".

Numarul somerilor din Rusia a ajuns la 6,5 milioane, a spus ministrul adjunct al sanatatii, Maxim Topilin, ceea ce inseamna ca circa 200.000 de persoane si-au pierdut locurile de munca luna trecuta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si