Condus de Lakshmi Mittal, presedinte si principal actionar, grupul s-a extins prin achizitii ce au inclus cumpararea grupului Arcelor din Luxemburg, in 2006, pentru 26,9 miliarde euro.

Mittal evalueaza acum daca expansiunea nu a mers prea departe, in contextul unei crize ce ar putea duce la o supracapacitate in industria siderurgica, ce ar putea persista pentru mai multi ani.

ArcelorMittal evalua mai multe posibilitati in legatura cu divizia de otel inoxidabil, insa nu avea intentia unei desprinderi totale a afacerii, informeaza NewsIn.

O companie cu care Mittal a discutat posibila formare a unei societati mixte este Posco, din Coreea de Sud, cel de-al saselea producator de otel din lume, cu o mare divizie de otel inoxidabil.

In contextul in care discutiile cu Posco nu sunt intr-un stadiu avansat, un alt candidat ar putea fi grupul finlandez Outokumpu, unul dintre cei mai importanti producatori de otel inoxidabil din Europa.

Divizia de otel inoxidabil a ArcelorMittal are 11.000 angajati si ar putea suferi pierderi in acest an.

Divizia a avut vanzari de 8 miliarde dolari in acest an, si castiguri inainte de taxe, impozite, depreciere si amortizari de 900 milioane dolari.