IBM cumpara cu 1,2 mld. $ un nume greu din domeniul produselor software predictive

International Business Machines Corp (IBM) vrea sa cumpere compania de servicii de tehnologie SPSS Inc pentru aproximativ 1,2 miliarde dolari in numerar, au anuntat cele doua grupuri.
Actionarii SPSS vor primi 50 dolari/actiune, un bonus de 42% fata de pretul titlurilor companiei la inchiderea sedintei de luni, la 35,09 dolari/actiune, pe platforma de tranzactionare Nasdaq.

SPSS, compania al carei sediu central se afla la Chicago, ofera servicii si produse software analitice si predictive. Serviciile predictive analitice sunt folosite de companii pentru estimarea tendintelor viitoare si pentru gasirea unor schimbari ale comportamentului consumatorilor, ajutand la controlarea si utilizarea mai eficienta a resurselor, conform NewsIn.

IBM a anuntat ca afacerea va creste portofoliul sau de produse software de informatii la cerere, dar si capabilitatea companiei de analiza a afacerilor.

Actiunile SPSS s-au apreciat cu 41%, la 49,50 dolari/actiune in tranzactiile inaintea deschiderii. Titlurile companiei s-au scumpit deja cu aproximativ 30% anul acesta.

Pretul oferit de IBM creste valoarea de piata a SPSS cu aproximativ 25 de ori fata de castigurile per actiune estimate de analisti pentru 2010, iar pretul de 50 dolari/actiune reprezinta un record pentru companie, peste maximul anterior de 47,87 dolari/actiune.
Saptamana trecuta IMB a anuntat ca profitul aferent celui de-al doilea trimestru a urcat cu 12%, la 3,1 miliarde dolari, peste estimarile analistilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri