Astfel, castigurile bancii de investitii au scazut cu doar 18% in al doilea trimestru, in contextul unei reveniri pe zona restructurarilor de afaceri.

“Ne-am descurcat bine in contextul unor turbulente. Desi pietele vor fi nesigure si evolutia economiei va incetini, cred ca asistam la inceputul stabilizarii sectorului financiar”, a spus Bruce Wasserstein, CEO-ul Lazard.

Lazard, una dintre cele mai puternice banci de investitii independente la nivel global, a raportat un profit trimestrial de 28 milioane de dolari, in scadere fata de 34,3 milioane de dolari, in al doilea trimestru al anului trecut. Veniturile bancii de investitii s-au comprimat in al doilea trimestru cu 19%, la 398,8 milioane de dolari.

Pe zona de consultanta financiara, veniturile au scazut cu 12%, iar onorariile obtinute din consultanta in fuziuni si achizitii s-au erodat cu 40%, la 134,9 milioane de dolari. Totusi, veniturile generate de activitatile de restructurare s-au triplat in al doilea trimestru.

Unitatea de asset management a bancii a suferit o corectie in venituri de 26%.

Vicepresedintele Lazard, Steven Golub, a declarat ca se asteapta la o revenire graduala a pietei de M&A (fuziuni si achizitii), insa se arata optimist ca urmare a castigurilor generate de restructurarile financiare.

Unul dintre cei mai mari clienti care au apelat anul trecut la serviciile Lazard pentru a-si restructura activitatea este Lehman Brothers.

Bancherii de investitii independenti, adica cei care nu apartin unor mari grupuri financiare, au intermediat unele dintre cele mai mari tranzactii din 2009: Evercore a asistat Wyeth in preluarea de catre gigantul Pfizer, tranzactie evaluata la 68 miliarde de dolari; Gresham a fost unul din cei trei consultanti ai BHP Billiton in joint-venture-ul de 58 miliarde de dolari creat cu Rio Tinto; Lazard a consiliat compania miniera Xstrata in legatura cu preluarea grupului concurent Anglo American.

Cele mai mari 10 boutique-uri specializate in fuziuni si achizitii au incasat in primele sase luni onorarii de 721 milioane de dolari, conform Dealogic.