Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) vrea sa investeasca 400 milioane euro in Europa de Est prin credite acordate subsidiarelor Societe Generale, pentru sprijinirea creditarii din regiune, conform unui comunicat al BERD.
Investitia BERD face parte dintr-un demers comun al BERD, Bancii Mondiale si Bancii Europene pentru Investitii, prin care se pun la dispozitie 24 miliarde euro pentru sprijinirea sectorului bancar din regiune si pentru finantarea afacerilor afectate de criza, potrivit NewsIn.

"Societe Generale este un vechi partener al BERD, cu un angajament puternic in ceea ce priveste Europa de est. Conlucram pentru mentinerea unui flux constant de creditare catre economiile regiunii BERD intr-un moment de criza", a declarat presedintele BERD, Thomas Mirow.

"Aceasta initiativa comuna, ce subliniaza relatia dintre BERD si Societe Generale, va ataca o serie dintre problemele cu care se confrunta momentan economiile din Europa Centrala si de Est, sporind si capacitatea Societe Generale de a servi clientii din regiune", a adaugat Frederic Oudea, presedinte si director executiv al bancii franceze.

BERD spera sa investeasca peste trei miliarde dolari in 2009 pentru a sustine sectorul financiar, efortul fiind concentrat pe institutii financiare considerate importante din punct de vedere sistemic, incluzand si ale initiative cu grupuri bancare majore din regiune.

Acordul vine dupa ce Societe Generale si Banca Europeana de Investitii (BEI) au semnat in 23 iulie un acord pentru o linie de finantare de 300 milioane euro pentru sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Franta.

Societe Generale detine a doua banca de pe piata romaneasca, BRD. In martie, BEI a acordat un credit de 15 milioane euro BRD Sogelease IFN, societatea de leasing a BRD-Groupe Societe Generale, pentru finantarea proiectelor IMM-urilor, in scopul diminuarii impactului crizei economice actuale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri