ConocoPhillips, cea de-a treia companie petroliera din Statele Unite, a anuntat ca profitul net din al doilea trimestru a scazut cu 76%, la 1,3 miliarde dolari, sau 87 centi/actiune, din cauza scaderii pretului energiei, relateaza Bloomberg.
In aceeasi perioada a anului trecut compania inregistrase un profit net de 5,44 miliarde dolari, sau 3,50 dolari/actiune, potrivit NewsIn.
Excluzand articolele exceptionale cum ar fi un castig de 192 milioane dolari din investitiile in Lukoil, profitul a atins 85 centi/actiune, cu un cent peste estimarile analistilor chestionati de Bloomberg.

ConocoPhillips reduce cheltuielile de capital cu 37% anul acesta si a anuntat in ianuarie ca va reduce forta de lucru cu 4%. Pretul energiei a crescut puternic in prima jumatate a anului trecut, pentru ca mai apoi sa inceapa sa scada, dupa ce petrolul a atins maximul record de peste 147 dolari/baril.

Veniturile din al doilea trimestru au scazut cu 50%, la 35,4 miliarde dolari, a anuntat compania. Profitul din exploatare a scazut cu 82%, la 725 milioane dolari, chiar si in contextul in care productia a urcat cu aproape 7%, la echivalentul a 1,87 milioane barili petrol/zi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri