Sanofi va plati in numerar pentru participatia de 50% pe care nu o detine la Merial, care produce un vaccin pentru tratarea gripei la pasari si Frontline, cel mai bine-vandut spray pentru combaterea puricilor la animale. Sanofi ar putea, de asemenea, sa combine Merial cu divizia veterinara Merck obtinuta la cumpararea companiei Schering-Plough Corp, informeaza NewsIn.

Merck si Sanofi, care concureaza pe piata medicamentelor destinate oamenilor, au lucrat impreuna pentru mai mult de zece ani pentru cresterea vanzarilor anuale ale Merial la 2,6 miliarde dolari.

"Credem ca domeniul sanatatii animale este unul in care am vrea sa fim prezenti pe termen lung. Am profitat de oportunitatea de a crea o afacere si mai puternica", a declarat directorule executiv al companiei, Chris Viehbacher (foto).

Actiunile companiei au scazut cu 36 centi, sau 0,8%, la 46,76 euro/actiune, in sedinta de tranzactionare de la Paris.

Sanofi-Aventis SA, cel mai mare producator francez de farmaceutice, a anuntat o crestere cu 29%, la la 2,27 miliarde euro, a profitului net, in contextul avansului vanzarilor pentru medicamentul Lantus, destinat tratarii diabetului.