Sanofi-Aventis a anuntat ca vrea sa cumpere jumatate din compania cu capital mixt Merial, detinuta de Merck & Co., pentru 4 miliarde dolari si vrea ca cele doua companii sa lucreze din nou impreuna pe viitor, pentru a forma cel mai mare grup de tratamente pentru animale.
Sanofi va plati in numerar pentru participatia de 50% pe care nu o detine la Merial, care produce un vaccin pentru tratarea gripei la pasari si Frontline, cel mai bine-vandut spray pentru combaterea puricilor la animale. Sanofi ar putea, de asemenea, sa combine Merial cu divizia veterinara Merck obtinuta la cumpararea companiei Schering-Plough Corp, informeaza NewsIn.

Merck si Sanofi, care concureaza pe piata medicamentelor destinate oamenilor, au lucrat impreuna pentru mai mult de zece ani pentru cresterea vanzarilor anuale ale Merial la 2,6 miliarde dolari.

"Credem ca domeniul sanatatii animale este unul in care am vrea sa fim prezenti pe termen lung. Am profitat de oportunitatea de a crea o afacere si mai puternica", a declarat directorule executiv al companiei, Chris Viehbacher (foto).

Actiunile companiei au scazut cu 36 centi, sau 0,8%, la 46,76 euro/actiune, in sedinta de tranzactionare de la Paris.

Sanofi-Aventis SA, cel mai mare producator francez de farmaceutice, a anuntat o crestere cu 29%, la la 2,27 miliarde euro, a profitului net, in contextul avansului vanzarilor pentru medicamentul Lantus, destinat tratarii diabetului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri