Metro, cel mai mare retailer din Germania, a raportat luni un profit aferent celui de-al doilea trimestru sub asteptarile analistilor, in contextul in care criza economica a dus la restrangerea cheltuielilor consumatorilor.
Profitul net a fost de 48 milioane euro, sau 15 centi/actiune, comparativ cu pierderi de 453 milioane euro, in al doilea trimestru din 2008.

Analistii mizau pe castiguri de 88,4 milioane euro. Veniturile au scazut cu 3,8%, la 15,3 miliarde euro, afectate de cresterea somajului si fluctuatiile valutare, scrie NewsIn.

Castigurile din al doilea trimestru au fost afectate de 68 milioane euro pentru cheltuieli aferente programului Shape 2012, de reducere a costurilor.

Grupul a anuntat recent ca intentioneaza sa disponibilizeze 1.340 muncitori din cadrul diviziei germane Cash & Carry, reprezentand circa 10% din totalul angajatilor diviziei. Concedierile vor fi realizate in urmatorii 3 ani si jumatate, iar suma economisita se va ridica la 150 milioane euro pana in 2012, a anuntat compania.

Grupul este prezent in Romania prin Metro Cash & Carry. Compania s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. In prezent, reteaua de magazine numara 24 de centre de distributie.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri