Cardurile de debit sunt preferate din ce in ce mai mult ca metoda de plata, cu o crestere de 19% a numarului de tranzactii, pana la 1,33 miliarde, iar cheltuielile facute pentru mancare, imbracaminte si petrecerea timpului liber continua sa fie semnificative, in ciuda recesiunii.

Spre deosebire, in aceeasi perioada din 2008, au fost efectuate 1,53 miliarde de tranzactii cu carduri, din care 1,11 miliarde cu carduri de debit.

"Cea mai mare crestere procentuala a numarului de tranzactii pe carduri a fost inregistrata la restaurante, cu o crestere totala de 20% si o crestere de 28% pe carduri de debit. Tranzactiile pe carduri in baruri si cluburi de noapte au crescut in total cu 16%, si cu 24% pe carduri de debit. In supermarketuri si alte magazine alimentare, a existat o crestere cu 18% a tranzactiilor pe carduri si cu 21% pe carduri de debit", potrivit Visa Europe.

De asemenea, comertul electronic a continuat sa creasca puternic, inregistrand un avans de 27% la tranzactiile pe carduri. Cresterea tranzactiilor e-commerce pe carduri de debit a fost de 34%.

Valoarea totala a tranzactiilor pe carduri de credit si debit in Visa Europe a crescut cu 6% in al doilea trimestru din 2009, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior.

Rezultatele se refera la cheltuielile consumatorilor europeni pe carduri Visa, care au fost procesate de Visa Europe, in perioada 1 aprilie - 30 iunie 2009. Din totalul tranzactiilor, aproximativ 75% reprezinta tranzactii pe carduri de debit, se mai arata in comunicat.

In Europa, sunt peste 360 milioane de carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului fiscal 2008, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la peste 1,3 mii de miliarde euro, iar 11,4% din cheltuielile din Europa au fost facute cu un card Visa.

Visa Europe este o organizatie detinuta si condusa de cele 4.600 banci membre din Europa. In octombrie 2007, Visa Europe a devenit independenta de noua corporatie globala Visa Inc., cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa. Visa are cea mai mare acceptare la nivel global si Visa/Plus este una dintre cele mai mari retele de ATM-uri din lume care furnizeaza numerar in monedele nationale a peste 170 de tari.