Profitul net a urcat la 1,6 miliarde euro (2,3 miliarde dolari), fata de nivelul de 1,51 miliarde euro raportat in perioada similara din 2008, a anuntat banca pariziana, anunta NewsIn.

Castigurile au depasit estimarile analistilor chestionati de Bloomberg, care mizau pe un rezultat de 1,26 miliarde euro.

Divizia de investitii bancare si corporative a raportat un profit inainte de taxe de 1,15 miliarde euro, marcand o crestere de peste 100% fata de anul trecut.

BNP a mai obtinut un profit net de 261 milioane euro de pe urma operatiunilor Fortis, achizitionate la inceputul anului.

Titlurile BNP au urcat cu 74% de la inceputul anului, reprezentand a opta crestere din clasamentul Bloomberg ce acopera 63 de banci europene.

Comparativ, Societe Generale SA, a doua banca franceza din punct de vedere al activelor a inregistrat o scumpire de doar 28% a titlurilor de la inceputul anului.

BNP Paribas, care a ocolit piata americana a creditelor subprime, nu a reusit totusi sa scape de efectele crizei. Provizioanele totale ale BNP Paribas s-au triplat, la 2,35 miliarde euro, in al doilea trimestru din 2009.