UBS AG, cea mai mare banca elvetiana dupa active, a raportat pierderi pentru al treilea trimestru consecutiv, din cauza costurilor legate de disponibilizari si restructurarea datoriilor, scrie Bloomberg.
Pierderile au urcat la 1,4 miliarde franci elvetieni (1,32 miliarde dolari), conform unui comunicat. Analistii chestionati de Bloomberg mizau pe pierderi de 1,5 miliarde franci elvetieni.

Directorul executiv al bancii, Oswald Gruebel, care a disponibilizat 7.500 de angajati si a vandut o divizie din Brazilia, a spus ca o revenire pe crestere „nu este inca vizibila”, desi pietele au dat semne de crestere in al doilea trimestru, anunta NewsIn.

Pierderile vin in contextul in care oficialii UBS discuta cu guvernul SUA despre incheierea unui proces in care sunt cerute numele a 52.000 de americani care detin conturi si care sunt suspectati ca s-au folosit de legislatia elvetiana pentru a evita plata taxelor.

Oficialii SUA au dat in judecata UBS in 19 februarie, la o zi dupa ce banca a fost de acord sa plateasca 780 milioane dolari pentru a ocoli un proces in care a fost acuzata ca i-a sprijinit pe americanii bogati sa evite plata taxelor.

De asemenea, UBS a acceptat sa incalce regula secretului bancar si sa dea autoritatilor date privind 250 de conturi. Elvetia a avertizat ca cererea SUA privind cele 52.000 de contrui sunt o amenintare la suveranitatea sa si ar forta banca sa incalce legile ce protejeaza secretul bancar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri