Cresterea vine pe fondul denominarii in lei a preturilor la importul de medicamente si introducerea denumirii convenite international (DCI) in prescriptiile medicale, potrivit raportului financiar al companiei.

La nivel de grup, producatorul a inregistrat un profit trimestrial peste asteptari si si-a majorat asteptarile de vanzari pentru intreg anul. Profitul net consolidat Richter a avansat cu 112%, la 6,17 miliarde forinti (33,24 milioane dolari), de la 2,92 miliarde forinti in aceeasi perioada a anului trecut, cu mult peste estimarea medie a analistilor, de 5,1 miliarde forinti, dintr-un sondaj Reuters.

Rezultatele l-au determinat pe directorul executiv, Erik Bogsch, sa estimeze ca nivelul veniturilor se va mentine in 2009, dupa ce, in urma cu trei luni, prevedea un declin, anunta NewsIn.

"Suntem mai optimisti, pe baza performantelor din primul semestru, cele doua principale piete de export, Rusia si Statele Unite, au inregistrat performante peste asteptari", a declarat Bogsch in cadrul unei conferinte de presa.

"Este o baza foarte solida pentru a doua jumatate, astfel ca cifrele din al doilea trimestru ar putea fi chiar si negative, insa acest lucru nu va afecta rezultatele bune din prima jumatate", a spus Bogsch.

In al doilea trimestru, vanzarile din Rusia, cea mai mare piata de export a companiei, au crescut cu 40%, in contextul in care farmaciile si depozitele comerciale au inceput sa-si defaca stocurile.