PepsiCo a anuntat ca va oferi 36,5 dolari pe actiune pentru Pepsi Bottling, respectiv 28,5 dolari/actiune pentru PepsiAmericas. Oferta actuala de preluare este mai mare cu 1,8 mld. dolari fata de cea initiata si respinsa in luna aprilie a acestui an.

PepsiCo detine deja participatii considerabile in cadrul celor doi imbuteliatori. Cumpararea celor doua companii este asteptata sa genereze o cresterea a castigurilor cu 15 centi/actiune si poate crea economii anuale inainte de taxe de peste 200 milioane dolari.

Tranzactiile acorda grupului PepsiCo, care produce Pepsi, Gatorade si Tropicana, controlul asupra aproximativ 80% din vanzarile sale pe piata din America de Nord.

In vreme de criza, Pepsi deschide cea mai mare fabrica de bauturi racoritoare din Europa

In urma anuntului, actiunile PepsiBottling au crescut cu 7,2%, pana la 36,05 dolari, in timp ce actiunile PepsiAmericas au raportat un avans de 7,4%, pana la 28,10 dolari.

PepsiCo a anuntat o scadere a profitului net la 719 milioane dolari pentru anul trecut, fata de 1,26 mld. dolari in 2007, ca urmare a deprecierilor de active si a costurilor de restructurare.