Banca, nationalizata la inceputul anului 2008, dupa ce a devenit prima mare victima britanica a crizei creditelor, a mai avertizat ca perspectivele pietei ipotecare din Marea Britanie raman nesigure, datoriile continuand sa creasca, in ciuda unor semnale incurajatoare, anunta NewsIn.

Banca a anuntat ca observa o ameliorare a restantelor in faza incipienta, adaugand ca nivelul costurilor de ajustari din al doilea trimestru va fi similar celui din prima jumatate a anului, inainte de a incepe sa se reduca, in 2010.

Cu toate acestea, Northern Rock a avertizat ca nesiguranta persista in ceea ce priveste rata somajului si revenirea preturilor proprietatilor.

Pierderea neta a crescut in prima jumatate a anului la 770,9 milioane lire sterline (1,3 miliarde dolari), de la 592 milioane lire in aceeasi perioada a anului trecut.

Northern Rock a anuntat ca pierderea statutara din prima jumatate a anului, de 724,2 milioane lire sterline (1,2 miliarde dolari), a fost accentuata de un cost unic de 298,2 milioane lire si de costurile de 156,4 milioane lire legate de finantarea guvernamentala, suma pe care o va recupera dupa ce planul de restructurare va fi aprobat de Uniunea Europeana.

In acest an, guvernul britanic a anuntat ca vrea sa injecteze miliarde dolari in cadrul Northern Rock, pentru a o ajuta sa acorde credite de pana la 14 miliarde lire in 2009-2010, pentru a impulsiona sectorul creditelor ipotecare din Marea Britanie.