OMV ľ Profit in scadere cu 84%, la 185 mil. euro

Grupul austriac de petrol si gaze naturale OMV, actional majoritar al Petrom, a raportat in primul semestru o scadere cu 84% a profitului net obtinut in primul semestru din 2009, la 185 milioane dolari.
Profitul operational al OMV in primele sase luni ale anului a scazut cu 71%, la 503 milioane euro, fata de rezultatul din primul semestru din 2008, cand grupul austriac inregistrase un profit operational de 1,74 miliarde euro.

OMV a inregistrat in al doilea trimestru din 2009 o scadere cu 79% a profitului net dupa plata intereselor minoritare, la 144 milioane euro, de la 684 milioane euro, in al doilea trimestru din 2008. In primul trimestru al anului, compania a raportat un profit de 40 milioane euro.

Profitul operational a scazut de asemenea, cu 75%, la 237 milioane euro, de la 951 milioane euro, in al doilea trimestru din 2008. In primul trimestru, OMV a afisat un profit operational de 266 milioane euro.

"Performantele de explorare si productie s-au imbunatatit ca urmare a majorarii pretului la petrol si demararii procedurilor de exploatare la mai multe zacaminte de petrol si gaze naturale, in principal al zacamantului Komsomolskoe din Kazahstan si Maari din Noua Zeelanda. Segmentul de rafinare a fost insa confruntat cu un mediu de afaceri dificil iar marjele de rafinare au fost puse sub presiune de scumpirea petrolului, mai ales in Romania", a declarat Wolfgang Ruttenstorfer, director executiv al OMV.

"Suntem multumiti de faptul ca proiectul Nabucco a trecut peste o etapa importanta dupa semnarea, in iulie, a acordului interguvernamental. Chiar daca mediul economic va fi in continuare dificil, OMV isi va mentine disciplina financiara si va continua eforturile de reducere a costurilor pentru a maximiza eficienta operationala si soliditatea castigurilor", a adaugat acesta.

OMV a vandut 2,08 miliarde metri cubi de gaze naturale in al doilea trimestru din 2009, contributia Petrom fiind de 0,84 miliarde metri cubi.


Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Interna╚Ťional »Setari Cookie-uri