"Centrul tehnologic permite o extindere mai mare a capacitatilor de care dispune GE in aceasta tara in vederea livrarii produselor si serviciilor sale catre clientii din Rusia si Comunitatea Statelor Independente (CSI) care depun eforturi pentru a-si moderniza echipamentele energetice", se arata intr-un comunicat al companiei.

GE a semnat acordul de constructie a centrului tehnologic in luna martie 2009 cu autoritatile din regiunea Kaluga, Corporatia de Dezvoltare a Regiunii Kaluga si administratia orasului Kaluga.

„Proiectul initiat de General Electric in regiunea Kaluga este o dovada in plus a faptului ca autoritatile locale si companiile straine pot colabora in mod constructiv si productiv in Rusia moderna. Proiectul este important pentru noi, fiind un exemplu al unei colaborari eficiente in sfera inaltei tehnologii", a declarat guvernatorul regiunii Kaluga, Anatoly Dmitrievich Artamonov.

GE este prezenta in Rusia de la inceputul anilor 1900. Baza de echipamente GE instalata in Rusia si in CSI cuprinde peste 560 de turbine cu gaz, 660 compresoare, 65 turbine cu abur, 800 unitati de echipamente suplimentare.

In plus, peste 230 de motoare pe gaz Jenbacher de la GE au fost livrate pe intreg teritoriul Rusiei, in aplicatii pornind de la reductia gazelor de ardere la proiecte de cogenerare cu randament ridicat.

GE Energy este unul dintre cei mai mari furnizori mondiali de tehnologii de producere a energiei electrice si distribuire a energiei, fiind parte a General Electric.

Compania activeaza in toate sectoarele industriei energetice, inclusiv in sectorul carbunelui, al petrolului, al gazelor naturale si al energiei nucleare; in domeniul resurselor regenerabile (apa, energia eoliana, energia solara si biogazul), precum si al altor combustibili alternativi.