“Sunt multe oportunitati de dezvoltare organica pe pietele in care suntem prezenti. Insa trebuie sa privim si oportunitatile de devoltare prin achizitii”, spune Moss.

Aviva a raportat un profit net de 675 milioane lire sterline (1,1 miliarde dolari) in primele sase luni ale anului, dupa ce raportase pierderi in perioada echivalenta din 2008, scrie Wall Street Journal.

“Sunt convins ca Aviva trebuie sa fie intr-o pozitie cu o situatie financiara solida astfel incat de profitam de oportunitatile de achizitie din anul urmator”, mai spune Andrew Moss.

Asiguratorul afisase pierderi de 97 milioane lire sterline pentru primele sase luni din 2008. Aviva a redus cu 31%, la 9 pence, dividendul platit pentru prima jumatate a anului, dupa ce a platit un dividend de 13,09 pence in 2008.

Profitul operational a urcat la 1,69 miliarde lire sterline, de la 1,51 miliarde lire sterline, in prima jumatate a lui 2008.

Grupul Aviva este prezent pe piata din Romania prin Aviva Asigurari de Viata, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat si Aviva Investors Romania.