Deficitul bugetar american a atins nivelul de 1,3 mii de miliarde dolari in iulie, pentru cele zece luni ale anului fiscar in curs, ce ia sfarsit la data de 30 septembrie, a anuntat biroul pentru buget din cadrul Congresului american, relateaza Reuters.
Aceasta cifra este cu mult mai mare decat cea inregistrata in perioada similara din 2008, de 880 miliarde dolari.

Conform datelor publicate de biroul pentru buget, cheltuielile au crescut cu 530 miliarde dolari, marcand o majorare de 21%, fata de luna iulie 2008, iar incasarile au scazut cu 17%, sau 350 miliarde dolari, potrivit NewsIn.

Aceste date ar putea oferi argumente adversarilor republicani ai presedintelui Barack Obama, care sunt de parere ca planul de relansare economica, ce beneficiaza de fonduri de 787 miliarde dolari, nu face decat sa sporeasca deficitul, nereusind sa creeze noi slujbe.

Presedintele american estimase joi ca Statele Unite asista la "inceputul sfarsitului" crizei financiare, oferind critici si la adresa adversarilor republicani.

Vineri vor fi publicate si statisticile legate de rata somajului in SUA, analistii asteptandu-se la un nivel de 9,6%, nemaiintalnit de 26 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri