Societe Generale SA, al doilea grup bancar francez dupa valoarea de piata, a declarat ca fostul sef al diviziei de investitii bancare, Jean-Pierre Mustier, si-a dat demisia dupa deschiderea unei anchete privind tranzactii pe baza de informatii privilegiate, relateaza Bloomberg.
Mustier, in varsta de 48 de ani, care a condus divizia de investitii bancare la momentul pierderii din tranzactionare de 4,9 miliarde euro din ianuarie 2008, planuia sa paraseasca banca pana la sfarsitul anului, a anuntat Societe Generale, potrivit NewsIn.

Banca a precizat ca acesta a preferat sa demisioneze "in interesul grupului".

Robert Day, fondator al companiei TCW Group Inc. in 1971 si membru al consiliului de administratie al Societe Generale, este de asemenea anchetat pentru posibile tranzactii pe baza de informatii privilegiate.

Day si Mustier resping acuzatiile, a precizat Societe Generale, fara a oferi informatii suplimentare.

Societe Generale a anuntat o pierdere record din tranzactionare la data de 24 ianuarie 2008, din cauza pozitiilor neautorizate deschide de traderul Jerome Kerviel.

Kerviel a precizat ulterior ca superiorii sai de la banca aveau cunostinta de aceste operatiuni.

Day si fundatia sa au vandut titluri Societe Generale in valoare de 45 milioane euro cu mai putin de o saptamana de anuntarea pierderilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri