Administratia americana a anuntat ca estimeaza in continuare ca nivelul somajului din Statele Unite va atinge 10% in acest an, in ciuda faptului ca noile statistici din piata muncii au aratat o scadere a somajului din iulie, fata de luna precedenta, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Rata somajului a scazut in iulie la 9,4%, de la 9,5% in luna precedenta, potrivit statisticilor publicate de Departamentul Muncii, marcand prima scadere din aprilie 2008.

Casa Alba a prevazut inainte de publicarea datelor ca acestea vor indica o crestere a ratei somajului, in ciuda semnelor ca economia Statelor Unite revine.

Cifrele publicate vineri urca numarul total de locuri de munca pierdute de la inceputul recesiunii, in decembrie 2007, la circa 6,7 milioane, marcand cel mai mare declin de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Companiile continua sa reduca nivelul costurilor, semnaland ca reluarea angajarilor va avea nevoie de timp, chiar daca stimulii introdusi de administratia Obama incep sa-si faca efectul.

Rata somajului, care este estimata sa depaseasca 10% in prima parte a lui 2010, inghetarea salariilor si ieftinirea locuintelor ar putea face ca declinul cheltuielilor de consum sa afecteze revenirea economiei.

"Avem de-a face cu o revenire a pietei muncii", a declarat James O’Sullivan, economist in cadrul UBS Securities LLC. "Pentru o redresare sustenabila a consumului, avem nevoie de o imbunatatire a pietei muncii, si speram ca asta se intampla acum".

In urma revizuirii cifrelor, acestea au fost majorate cu 43.000 in mai si iunie. Cifrele publicate vineri urca numarul total de locuri de munca pierdute de la inceputul recesiunii, in decembrie 2007, la circa 6,7 milioane, marcand cel mai mare declin de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Datele mai arata ca 28.200 de locuri de munca au fost create in industria auto, grav afectata de criza. Analistii estimau ca Departamentul Comertului va publica vineri disponibilizari totale ce au vizat 328.000 de persoane, in iulie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri