Economia Letoniei a scazut cu 19,6% in al doilea trimestru, in termeni anuali, conform datelor statistice, insa cifra s-a situat sub estimarile analistilor, de 22%.
In primul trimestru, economia letona s-a comprimat cu 18%. Scaderea vine in contextul in care Letonia a primit deja aprobarea din partea Uniunii Europene (UE) pentru a primi o suma suplimentara de 1,2 miliarde euro, insa FMI nu a aprobat inca acordarea unei transe de 200 milioane euro, pe care a amanat-o inca de anul trecut, informeaza NewsIn.

Aceste imprumuturi fac parte dintr-un pachet de 7,5 miliarde euro, al carui scop a fost salvarea economiei letone.

Premierul leton Valdis Dombrovskis a spus recent ca Letonia detine momentan fonduri suficiente si s-ar putea descurca fara fondurile FMI, insa are nevoie de sustinerea Fondului pentru aplicarea intregului program de revenire economica.

Letonia este dependenta de imprumuturi externe pentru a-si finanta deficitul bugetar si pana in acest moment a evitat luarea unor masuri prea dure pentru a castiga increderea creditorilor straini.

Guvernul leton a decis reducerea bugetului cu 500 milioane lati, precizand ca va lua astfel de masuri si in urmatorii doi ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Combaterea spalarii de bani: 6 tari din UE vor o autoritate speciala