Potrivit institutiei, economia franceza va pune capat unei serii de cinci trimestre consecutive de scaderi ale Produsului Intern Brut, dupa al doilea trimestru din 2008, conform NewsIn.

Institutul national de statistica Insee, care urmeaza sa publice joi primele estimari de crestere economica pentru al doilea trimestru din 2009, este ceva mai pesimist decat banca centrala.

In ultimele previziuni, Insee miza pe o comprimare economica de 0,6% in al doilea trimestru si de 0,2% in al treilea, inainte de o stabilizare in ultimele trei luni ale acestui an.

Potrivit estimarilor Insee, identice cu cele ale guvernului, economia urmeaza sa se comprime cu 3,0% in 2009, cea mai puternica scadere din 1949.

Indicatorul mediului de afaceri din sectorul industrial, publicat de banca centrala, a crescut usor in iulie, la 87 puncte, de la 84 puncte in iunie.

"In iunie, activitatea industriala a fost stabila, dupa declinul inregistrat in iunie", a anuntat institutia intr-un raport lunar asupra sectorului industrial si al serviciilor.