Nestle SA, cel mai mare grup alimentar din lume, a afisat prima scadere a profitului semestrial din ultimii sase ani, dupa reducerea participatiei in compania Alcon Inc. si din cauza diminuarii vanzarilor de apa minerala Perrier.
Profitul net a scazut cu 2,8%, la 5,07 miliarde franci elvetieni (4,7 miliarde dolari), fata de nivelul de 5,12 miliarde franci inregistrat in perioada similara din 2008, relateaza Bloombergm, citeaza NewsIn.

Performanta a depasit estimarile analistilor chestionati de Reuters, care mizau pe un profit net de 4,82 miliarde franci.

Segmentul apei minerale a fost afectat in semestrul luat in calcul, din cauza reducerii cheltuielilor companiilor pentru bauturi si a protestelor grupurilor ecologiste, care sunt de parere ca astfel de operatiuni dauneaza naturii.

Diminuarea participatiei in compania Alcon, ce produce lentilele de contact Opti-Free, a afectat rezultatele grupului.

Veniturile companiei au scazut cu 1,5%, la 52,3 miliarde franci elvetieni, a precizat compania, in timp ce analistii mizau pe un rezultat de 52,6 miliarde franci.

Vanzarile, excluzand achizitiile si oscilatiile valutare, au crescut cu 3,5%, sub nivelul de 3,8% prognozat de analistii chestionati de Bloomberg.

Titlurile Nestle s-au depreciat cu 11% in ultimele 12 luni.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si