Numarul de someri a urcat la 2,435 milioane in perioada aprilie-iunie, rata cifrandu-se astfel la 7,8%, fata de nivelul de 7,1% inregistrat in trimestrul precedent si cel de 5,4% din perioada similara a anului 2008, a precizat intr-un comunicat oficiul national de statistica, citeaza AFP, relateaza NewsIn.

Numarul persoanelor ce beneficiaza de ajutor de somaj se ridica la 1,58 milioane in luna iulie, reprezentand 4,9% din populatie, fata de 4,8% in iunie si 2,7% in perioada similara din 2008.

Guvernatorul bancii centrale a Marii Britanii, Mervyn King, va folosi raportul de inflatie, ce urmeaza a fi publicat miercuri, pentru a semnala ca riscul caderii intr-o capcana a deflatiei a fost principala cauza pentru care comisia de politica monetara si-a extins saptamana trecuta programul de relaxare cantitativa.

Dupa ce Marea Britanie a fost avertizata de agentia de evaluare financiara Standard & Poor's ca ar putea sa isi piarda ratingul AAA in cazul in care nu isi va reduce deficitul bugetar, misiune ce trebuie dusa la capat de partidul ce va castiga viitoarele alegeri.

Guvernatorul Bank of England este asteptat sa anunte ca perioada cea mai dificila a recesiunii s-a incheiat si ca productia economica ar putea trece pe plus spre sfarsitul anului, insa perioada de revenire economica nu va fi usoara.