Produsul intern brut (PIB) al Estoniei a scazut in al doilea trimestru cu 16,6%, in termeni anuali, insa declinul trimestrial s-a temperat, ceea ce arata ca este posibil ca scaderea economica sa-si fi atins maximul.
In primul trimestru, produsul intern brut a scazut cu 15,1%. Biroul de statistica a anuntat ca evolutia slaba a sectorului manufacturier a afectat productia din al doilea trimestru, scrie The Wall Street Journal, citeaza NewsIn.

Pe o baza ajustata sezonier, PIB-ul Estoniei a scazut cu 3,7% in al doilea trimestru. In primul trimestru, economia scazuse cu 6,1%.

Standard & Poor's a coborat recent ratingurile Estoniei si Letoniei, din cauza problemelor economice cu care se confrunta cele doua tari.

Ratingul Lituaniei a fost pus sub monitorizare.

Dintre cele trei economii, cea a Lituaniei a scazut cel mai mult in al doilea trimestru, cu 22%, in termeni anuali.

Datele vin in contextul in care inflatia accentuata, care a afectat o perioada indelungata Estonia, Lituania si Letonia, nu mai este decat o amintire pentru fostii "tigri baltici", amenintati momentan de fenomenul periculos al deflatiei.

Astfel, cresterea preturilor din Letonia s-a temperat la 2,5% in iulie, departe de nivelul de 17,9% inregistrat in mai 2008. In Estonia, preturile de consum au scazut cu 0,7% in iulie 2009 fata de perioada similara din 2008.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Halep s-a retras din turneul de la Doha
Setari Cookie-uri