Toyota va avea un nou presedinte

Toyota Motor Corp. a anuntat ca noul presedinte al companiei, care il va inlocui la urmatoarea adunare generala a actionarilor in luna iunie pe Fujio Cho, este unul dintre actualii vice-presedinti.

In total, Toyota are sase vice-presedinti, cel ales fiind Katsuaki Watanabe, care devine astfel cel de-al treilea presedinte "inscaunat" din afara randurilor clanului Toyoda, familia fondatoare a celui de-al doilea grup auto mondial.

Watanabe este asteptat sa conduca grupul Toyota mai departe pe cumile gloriei, cu un obiectiv de vanzari de 8,5 milioane de unitati in 2006, cu un milion mai mult decat in 2004, sufland astfel in ceafa liderului mondial Genral Motors.

Spre deosebire de fostul presedinte Cho, Watanabe nu a detinut niciodata o functie de conducere in afara Japoniei, insa are o experienta de necontestat in productie, anii petrecuti ca director al uzinei Motomachi, una dintre cele mai mari si mai vechi ale grupului nipon, spunandu-si cuvantul.

Watanabe, in varsta de 63, de ani si-a desavarsit cariera profesionala la Toyota, unde este angajat din 1964, devenind - paradoxal - unul dintre cei mai tineri membrii ai board-ului de conducere in 1992.

Grupul Toyota este un exemplu de eficienta, fiind cunoscut pentru introducerea metodei de ansamblare "just-in-time" (toate la timpul lor), mai precis ansamblarea fiecarui component al unui automobil exact cand acesta trece prin dreptul angajatului, obtinand astfel o reducere a timpului necesar ansamblarii, precum si o precizie deosebita.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri