"Cred ca urmatoarele sase luni vor fi bune", a declarat Greenspan intr-un interviu acordat Reuters. "Observam o recuperare a pietei imobiliare si auto, insa procesul nu este inca unul sustinut", a adaugat acesta, informeaza NewsIn.

Greenspan, care a renuntat in 2006 la functia de presedinte al Fed dupa 18 ani de mandat, a declarat ca piata auto americana este "saturata", existand cu 20% mai multe masini decat detinatori de permise de conducere.

In ciuda faptului ca Greenspan a condus Fed in cel mai lunga perioada de crestere economica neintrerupta din istoria americana, intre 1991 si 2001, performantele sale au inceput sa fie criticate in ultima perioada, criticii afirmand ca in timpul mandatului sau a crescut bula imobiliara ce a stat la baza crizei financiare globale.

Criticii afirma ca Greenspan a mentinut costurile de imprumut la un nivel prea redus pentru o perioada prea indelungata dupa recesiunea din 2001.

Greenspan este increzator ca a doua jumatate a anului curent va fi marcata de crestere puternica din cauza ca stocurile companiilor s-au diminuat considerabil.

Momentan, consumul se cifreaza la aproximativ 1% peste nivelul productiei si pentru a elimina aceasta discrepanta, companiile trebuie sa produca mai multe bunuri, efort ce va genera o crestere trimestriala a productiei de 4-5% si de 2,5% in termeni semestriali.

O revenire a pietelor bursiere va contribui la revenirea economica, avand in vedere ca firmele vor obtine astfel surse mai ieftine de finantare.