Numerele de identificare a 130 de milioane de carduri de debit si credit ar fi fost furate de trei persoane care au fost puse luni sub acuzare, in cadrul unui caz considerat de autoritatile americane ca fiind cel mai mare din domeniul infiltrarii in bazele de date si furtului de date, scrie Reuters.

Albert Gonzalez, care se afla deja in inchisoare pentru comiterea de infractiuni similare, si doi rusi au fost pusi sub acuzare pentru furt de informatii intre 2006 si 2008.

Numerele cardurilor au fost furate din procesoarele de carduri de credit ale Heartland Payment Systems si lanturilor de vanzari cu amanuntul 7-Eleven Inc si Hannaford Brothers Co., conform procurorilor, informeaza NewsIn.

Heartland Payment Systems si Hannaford Brothers au recunoscut anterior si in mod separat ca au avut loc furturi de date, insa nu se cunostea scopul fraudei.

Procurorii americani au facut pentru prima data legatura intre infractiunile comise si Gonzalez, care a fost arestat anul trecut pentru ca ar fi furat date din cadrul unui sistem de plati al unui restaurant.

In 2008, Gonzalez a fost pus sub acuzare, impreuna cu 10 alte persoane din cinci tari, pentru infractiuni similare privind 41 de milioane carti de credit.

Procurorii au spus ca cei trei vroiau sa vanda datele unor persoane care le-ar fi folosit pentru achizitii frauduloase.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
SUA ar urma sa extinda acordul cu Huawei, care expira in pe 19 august