Gigantul petrolier american ExxonMobil Corp a semnat un acord de vanzare de gaze naturale lichefiate provenite de la proiectul australian Gorgon LNG catre compania PetroChina, contractul ridicandu-se la aproximativ 41,3 miliarde dolari, a anuntat marti guvernul australian, conform Reuters.
PetroChina va cumpara 2,25 milioane tone de gaze naturale lichefiate pe an, provenite de la proiectul energetic Gorgon LNG, pentru urmatorii 20 de ani, a declarat ministrul australian al resurselor naturale si al energiei, Martin Ferguson, intr-un comunicat.

Acest contract este cel mai valoros semnat vreodata cu China, a precizat statul australian, adaugand ca acordul reprezinta o dovada a soliditatii comertului australian si a relatiilor cu statul chinez, potrivit NewsIn.

Acordul vine la saptamani dupa ce Exxon a semnat un contract de cinci miliarde lire sterline cu grupul indian Petronet, ce va primi gaze naturale lichefiate tot de la proiectul Gorgon LNG, acesta fiind primul contract energetic semnat de Australia cu India.

Masivul proiect Gorgon LNG, administrat de Chevron, ce detine o participatie de 50%, este localizat in vestul Australiei si are o capacitate proiectata de 15 milioane tone pe an.

Exxon si Royal Dutch Shell detin fiecare 25% din proiect.

Chevron si partenerii sai ar putea primi luna viitoare aprobarile pentru dezvoltarea proiectului Gorgon, iar costurile urmeaza sa se ridice la aproximativ 50 miliarde dolari australieni (41 miliarde dolari americani).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri